Tontilla on jonkin verran vanhoja puita ja istutuksia, kuten marjapensaita. Tontti on tasamaata rannan tuntumaan saakka, mutta rantaan laskeudutaan vähän törmää alas.

ekatkuvat3.jpg

Tuo tynnyrisauna ei ole aivan meidän mieltymystemme mukainen ulkonäöltään. Se löytää uuden kodin jostain muualta. Grillikota saa jäädä paikalleen, siellä on kiva syysiltoina tai sadekelillä istua iltaa. Väritys toki taitaa vaihtua.

ekatkuvat2.jpg

Oulujärven aava aukeaa ihanasti rannasta. Avovettä on 18 kilometrin verran. Horisontissa siintää Ärjänsaaren hiekkaranta. Ja nuo ihanat vanhat männyt! Vaikka tiedän, että meillä on hurja urakka edessämme, ennen kuin tämä tontti on meidän unelmiemme täyttymys, olen aivan haltoitunut!

Tiesimme, että ranta tulee vaatimaan toimenpiteitä, koska tontin etuosa on ns. vesijättömaata joka ei siis kuulunut tonttiin. Ensimmäinen toimenpide olikin laittaa käyntiin vesijättömaan lunastusprosessi. Olimme varautuneet siihen, että tuo toimenpide voi viedä aikaa ja kysyä kärsivällisyyttä. Oli hienoa tehdä Vuolijoki-Manamansalon kalastuskunnan ja Maanmittauslaitoksen kanssa yhteistyötä - koko prosessi meni läpi muutamassa viikossa! 

Vesijätön lunastamisen jälkeen edessä olisi rannan ruoppaaminen, jotta saamme paremman kulun veneelle ja veden paremmin vaihtumaan poukamassa. Luvat haettiin ennen joulua ja suunniteltiin ruoppaus maaliskuulle.